Menü Bezárás
aa

A leggazdagabb magyar a régió legszegényebbje

Régiós összevetésben a lista végén helyezkedik el a leggazdagabb magyar. Csányi Sándornál Ausztria, Csehország, Lengyelország, Románia, Bulgária és Szlovákia legmódosabb embere is vagyonosabb.
A magyarországi Forbes leggazdagabb magyarokat listázó decemberi összeállítása szerint Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója a legvagyonosabb magyar 541,6 milliárd forinttal.

KAPCSOLÓDÓ
Szegényebbek lettek a milliárdosok, az év vesztese Elon Musk
Szegényebbek lettek a milliárdosok, az év vesztese Elon Musk
Kijött a leggazdagabbak veszteséglistája.

A második helyen Felcsuti Zsolt nagybefektető áll 468,6 milliárd forinttal, míg a dobogó legalsó fokára Mészáros Lőrinc fért fel, akinek családja 436,5 milliárd forint felett rendelkezik.

A leggazdagabbak legszegényebbje
Régiós összevetésben Csányi Sándor vagyona a lista utolsó helyére elegendő – derül ki a Világgazdaság összeállításából. A legnagyobb vagyont Csehországban kell keresni, és Renáta Kellnerovához köthető, aki most debütált a listán, és az amerikai Forbes szerkesztőségénél rögtön a 104. helyre futott be. Vagyonát Petr Kellner milliárdos után örökölte, miután férje tavaly egy repülőgép-szerencsétlenségben életét vesztette. Szeptemberben 382,9 milliárd korona, azaz 6300 milliárd forintnyi pénzösszeg felett rendelkezhetett.

A régió második helyét az osztrák Georg Stumpf foglalja el építőiparból és ingatlanbefektetésekből származó 7,9 milliárd dollárral, azaz csaknem 3000 milliárd forinttal. A leggazdagabb osztráknak október 22-én bekövetkezett haláláig Dietrich Mateschitz néhai Red Bull-vezér számított 27,4 milliárd dollárral, azaz 10 300 milliárd forinttal.

A lengyel Michal Solowow fért fel a dobogó alsó fokára 6,2 milliárd dollárral, azaz 2300 milliárd forinttal. Őt követi a román testvérpár, Dragoș és Adrian Pavăl, akik az építőanyagokat, barkács- és lakberendezési cikkeket árusító Dedeman üzletlánc tulajdonosai. Vagyonuk 13 milliárd lejre, azaz 1000 milliárd forintra rúg.

QP | Quality Placement

Őket szintén egy testvérpár követi. A bolgár gyáriparosok, Georgi és Kiril Domuscsijev vagyona 2 milliárd dollár, azaz 752,4 milliárd forint.

Szlovákia leggazdagabb embere következik a sorban. Ivan Chrenko ingatlanbefektető vagyona 1,7 milliárd dollárt, azaz 643,5 milliárd forintot tesz ki. Őt követi Csányi Sándor a maga 541,6 milliárd forintos vagyonával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük