Menü Bezárás
aa

Közel két és fél méteres harcsa akadt a horogra, volt nagy ijedelem

Dolgozni indult a váci DCM Horgásztóra Szarvas Zoltán az év utolsó napján, de élete legnagyobb magyarországi harcsájával zárta a napot.

Munkának indult, végül hatalmas fogással zárult az év Szarvas Zoltánnak, aki élete legnagyobb magyarországi harcsáját, egy 240 centiméteres példányt fogott pergetve, negyedik dobásra – számolt be a Pecaverzum.

Amint azt a férfi elárulta, először nem horgászatról, hanem egy műszeres felmérésről volt szó Vácott, a DCM Horgásztónál: egy medertérképet készítettek, ahol megjelölik a nagyobb akadókat, és megbecsülik a halállományt.

A hideg vízben azt kaptuk, amit vártunk, nagyobb részek voltak üresek, viszont volt pár elképesztő méretű halcsapat összeállva. Találtam olyan medenceszerű kifürdéseket, melyek átmérője a két métert is meghaladta, ezt általában nem kis halak alkotják meg. Két ilyen igen nagy kifürdés mellett találtunk nagy testű halakat

– összegezte a tapasztalatokat Szarvas Zoltán.

Végül próbaként úgy döntöttek, a csónakból dobnak párat, hátha kapásra bírják őket. Nem is kellett sokat várni, a negyedik dobásra megvolt a hal, de Szarvas Zoltán egyből tudta, nincsen vele egy súlycsoportban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük