Menu

Az Apple saját processzort rak a Macbookba

Ming-Chi Kuo újabb előrejelzéssel állt elő az Apple idei terveit illetően, és erre az elemzőre érdemes odafigyelni, mert a jóslatai általában bejönnek. Most azt mondja a jegyzeteit megszerző Macrumors szerint, hogy az Apple az általa tervezett processzorral felszerelt Macbook modelleket 2020 utolsó negyedévében bemutatja, de legkésőbb 2021 első negyedévében sor kerül rá.

Ez nagy csapás lenne a Macbookokat most ellátó Intelnek, viszont előnyt jelenthet az Apple-re appokat és szoftvereket fejlesztő cégeknek, hiszen innentől hasonló ARM csipre épülne az Apple összes eszköze, az iPhone-tól az iPadeken át a Macbookokig, és egységeswbb kóddal dolgozhatnak a három eszköztípuson.

Azt még nem tudni, hogy mely Macbookok állhatnak át ARM alapokra, az üzleti-kreatív felhasználók körében népszerű Pro modellek, vagy eleinte csak a valamivel olcsóbb, szélesebb közönségnek szóló Airek. Kuo szerint a laptopok formája is változni fog, ám ezt a lépést csak 2021 harmadik negyedévére tartja elképzelhetőnek.

Egyetlen apróbb frissítés még hamarabb, hónapokon belül megtörténhet Kuo szerint: a Pro és az Air laptopok billentyűzetének felépítése megváltozik, hogy kevesebb legyen a meghibásodás.

No comments

Vélemény, hozzászólás?

Koronavírus megbetegedések Hazánkban

4 7
117 3 447
103

Frissítve: 4:29

Kövess facebook-on is!